مدیریت ارتباط با شرکای تجاری PRM
شرکتها علاوه بر اینکه با مشتریان خود ارتباط دارند، با شرکای تجاری و یا تامین کنندگان خود نیز در ارتباط هستند. مدیریت این ارتباطات از آن جهت مهم است که در صورت اخلال در آن، کل یک کسب و کار به چالش کشیده می شود. شرکای تجاری ممکن است تامین کنندگان کالا و یا خدمات، نمایندگان فروش و یا افراد و شرکتهایی باشند که سازمان شما برای فروش محصولات خود، به محصولات و خدمات آنها نیاز دارد. بنابراین بسیار مهم است که این نوع از ارتباط مدیریت شده تا بیشترین اثربخشی و کارایی نصیب سازمان گردد.
عبارت مدیریت ارتباط شریک تجاری (PRM) گاهی بعنوان مدیریت ارتباط تامین کنندگان (VRM) نیز شناخته می شود. اگر چه گاهی هر یک از این عبارات بسته به شرایط با معنی خاص خود مورد استفاده قرار می گیرند، اما جنبه های مشترک زیادی که بین این دو وجود دارد باعث شده که در اغلب موارد این دو عبارت یکسان تلقی شوند. بهر حال هدف از مدیریت این نوع ارتباطات، توانمندسازی سازمان در ارتباطات تجاری خود بمنظور افزایش اثربخشی و کارایی است.
بعنوان مثال، فرض کنید سازمان شما با چندین تامین کننده در ارتباط است. بسیار مهم است که اطلاعات و ارتباطات شما با این تامین کنندگان در یک سیستم یکپارچه نگهداری شده و دسته بندی شوند. معیارهای این دسته بندی می تواند بسیار متفاوت باشد. مثلا دسته بندی تامین کنندگان بر اساس سرعت تحویل مواد اولیه و یا دسته بندی شرکای تجاری بر اساس سود سالیانه ای که به شرکت شما می رسانند. دسترسی سریع و دقیق به این اطلاعات می تواند یک عامل موثر در موفقیت کسب و کار شما باشد.
لازم است یک تجربه واقعی را با شما در میان بگذارم. شرکت ما چندین سال بود که فقط با یک تامین کننده در ارتباط بود و کلیه ملزومات پروژه های خود را از این شرکت خریداری می کرد. بدلیل سابقه زیاد این ارتباط و انحصاری که ایجاد شده بود، شرکت تامین کننده شرایط خاصی را نیز در فروش محصولات خود اعمال می کرد که برای شرکت ما بعنوان یک مشتری ثابت چندان رضایت بخش نبود. اما در شرکت ما این حس وجود داشت که از دست دادن این تامین کننده ممکن است ضررهای زیادی را ایجاد نماید. چرا که شرکت تامین کننده مورد نظر گاهی در نقش یک پارتنر، مشتریان بالقوه ای را معرفی می کرد. پس از پیاده سازی سیستم PRM که مبتنی بر Microsoft Dynamics CRM 2011 بود، گزارشات تحلیلی که در اختیار ما قرار گرفت، حقایق شگفت انگیزی را برایمان آشکار کرد. بعنوان مثال مشخص شد که تعداد بسیار کمی مشتری بالقوه از طرف شرکت تامین کننده به ما معرفی شده است ضمن اینکه کمتر از یک درصد مشتریان بالقوه مشتری واقعی بوده اند. این یعنی اینکه این ارتباط برای ما نه تنها هیچ سودی نداشته، بلکه ضرر هم داشته است. بهمین دلیل خیلی زود موضع ما در برابر شرکت تامین کننده به موضع قوی تری تبدیل شد و توانستیم ارتباط با شرکت تامین کننده مورد نظر را با شرایط دلخواهمان وفق دهیم.
یکی از بهترین سیستمهایی که تاکنون برای PRM و VRM تولید شده است، سیستم Dynamics CRM 2011 مایکروسافت می باشد که امکانات بسیار زیادی را در اختیار سازمانها قرار می دهد. شرکت مایکروسافت در کمپین های بازاریابی خود توضیح می دهد که Dynamics CRM 2011 به بهبود سیستم مدیریت تامین کنندگان و شرکای تجاری از طریق موارد زیر کمک می کند:
- فراهم آوردن دید ۳۶۰ درجه از همه تامین کنندگان و شرکای تجاری شامل اطلاعات، ارتباطات و …
- ایجاد ارتباط بین تامین کنندگان و سایر ارتباطات مشتری محور مثل فرصتهای فروش، سفارشات، پروژه ها و …
- ایجاد ارتباط بین تامین کنندگان و شرکای تجاری و کمپین های بازاریابی